Cambridge Weight Plan

Συχνές Ιατρικές Ερωτήσεις: Παρενέργειες

 

Γιατί έχω πονοκέφαλο με την Μοναδική Πηγή;

Συμβαίνει καμιά φορά κατά τις πρώτες τρείς μέρες να αισθανθούμε πονοκέφαλο λόγο της στέρησης υδατανθράκων. Αυτό είναι προσωρινό και θα περάσει. Θα βοηθήσει ένα απλό παυσίπονο όπως παρακεταμόλη, για μια, δυο μέρες. Ανεπαρκής πρόσληψη υγρών μπορεί επίσης να προκαλέσει ήπια αφυδάτωση ή οποία προκαλεί πονοκέφαλο. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό όπως συστήνεται.

Μόλις άρχισα την Cambridge, παρουσίασα διάρροια. Γιατί;

Πρόκειται για ένα ασήμαντο πρόβλημα που θεωρείται ως μια πιθανή, πρόσκαιρή συνέπεια η οποία θα διαρκέσει πολύ λίγο. Το σύστημα κάποιων ανθρώπων δεν είναι συνηθισμένο στην περιεκτικότητα ανόργανων στοιχείων της Cambridge Weight Plan και είναι καλή ιδέα να πίνουν ένα ποτήρι νερό περισσότερο με τα γεύματα Cambridge Weight Plan, στη μορφή μίνι γευμάτων (έξι μισές μερίδες την ημέρα) αρχικά, για να επιβραδυνθεί η πρόσληψη των μετάλλων. Μια άλλη αιτία συνεχιζόμενης διάρροιας είναι η δυσανεξία στη λακτόζη. Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να χωνέψουν την λακτόζη στα γαλακτοκομικά προϊόντα, που μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Σε αυτή την περίπτωση, διαθέτουμε σειρά προϊόντων χωρίς λακτόζη τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά.

Είναι φυσιολογικό το αίσθημα ευφορίας με το Μοναδική Πηγή;

Είναι πολύ φυσιολογικό και δεν πρέπει να προκαλεί καμιά ανησυχία. Εδώ που τα λέμε, απλά απολαύστε το, γιατί όχι!

Γιατί δυσκολεύομαι να κοιμηθώ για αρκετή ώρα;

Δεν είναι ασυνήθιστο να χρειάζεται κάποιος λιγότερο ύπνο όταν χάσει βάρος. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι είχαν ανάγκη 9 ή 10 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, και όταν έχασαν βάρος ανακάλυψαν ότι οι ανάγκες τους για ύπνο είχαν μειωθεί σημαντικά. Το να έχουμε μια δυο ώρες περισσότερες ξύπνιοι κάθε μέρα μπορεί να είναι και μια από τις ευχάριστες παρενέργειες της Cambridge Weight Plan.

Κάποτε αισθάνομαι να διψώ. Είναι φυσιολογικό;

Είναι φυσιολογικό το αίσθημα δίψας μερικές φορές κατά τη διάρκεια της δίαιτας. Η λύση είναι απλή. Πίνετε περισσότερα υγρά. Συστήνουμε στους χρήστες του προγράμματος Μοναδικής Πηγής να πίνουν 2.25 λίτρα (περίπου 4 pints) νερό την ημέρα. Δηλαδή 9 έως 13 ποτήρια, αναλόγως με το μέγεθος του ποτηριού - 175ml ή 250ml. Τα 2.25 λίτρα είναι το άθροισμα των 1.2 λίτρων (η σύσταση του Βρετανικού Φορέα Προτύπων Τροφίμων σχετικά με την πρόσληψη υγρών) συν την περιεκτικότητα σε νερό των τροφών που δεν καταναλώνονται (συνήθως περίπου 1 λίτρο, αλλά μπορεί να φτάσει και τα 2 λίτρα. Δεν υπάρχει σημαντικό όφελος από την πρόσληψη περισσότερο από την διπλάσια ποσότητα που συστήνουμε (το διπλάσιο από αυτό που συστήνουμε θα ήταν 4.5 λίτρα).

Πρόσεξα μια τάση για δύσοσμη αναπνοή. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Είναι πιθανό να δημιουργηθεί ήπια κέτοση όταν η Cambridge Weight Plan είναι η μόνη σας διατροφική πηγή και αυτό μπορεί να επηρεάσει ελαφρά την αναπνοή σας. Απλά βουρτσίζετε τα δόντια σας πιο συχνά και χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα, τσίχλα χωρίς ζάχαρη, ή breath fresheners.

Είναι φυσιολογική η δυσκοιλιότητα μετά την έναρξη της δίαιτας Cambridge;

Η Cambridge Weight Plan έχει επαρκές κυτταρινούχο περιεχόμενο (ίνες) για να καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων ανθρώπων. Όταν κάποιος ακολουθεί οποιαδήποτε δίαιτα, περιλαμβανομένης και της Cambridge Weight Plan, η κατανάλωση κυτταρινούχων τροφών είναι λιγότερη, και έτσι το σώμα έχει λιγότερα άχρηστα να αποβάλει. Συνεπώς, οι κενώσεις είναι λιγότερο συχνές. Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να προκαλέσει άμεση ανησυχία. Παρόλα αυτά αν η δυσκοιλιότητα συνεχιστεί για περισσότερο από τρείς μέρες, ή σε περίπτωση που αισθάνεστε μεγάλη δυσφορία, μπορείτε να πάρετε από το φαρμακείο ένα μη συνταγογραφούμενο καθαρτικό, ακολουθώντας τις οδηγίες. Καθαρτικά που περιέχουν Ψυλλόχορτο θεωρούνται ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

Όταν αρχίσω την δίαιτα Cambridge αισθάνομαι ναυτία. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Κάποιοι άνθρωποι έχουν πιο ευαίσθητο στομάχι από άλλους και μπορεί να παρουσιάσουν ναυτία όταν καταναλώσουν για πρώτη φορά προϊόντα Cambridge Weight Plan. Συχνά, ένα γεμάτο ποτήρι νερό μετά το γεύμα Cambridge θα λύσει αυτό το πρόβλημα. Μια άλλη λύση είναι να διαιρέσετε την Cambridge Weight Plan σε έξι μίνι γεύματα την ημέρα, τελειώνοντας το κάθε γεύμα με ένα ποτήρι νερό για να αμβλύνετε την επίδραση των μετάλλων.

Γιατί αισθάνθηκα ζαλάδα λίγες μέρες μετά την έναρξη του προγράμματος Μοναδικής Πηγής;

Η ζαλάδα είναι μια παροδική επίπτωση οποιασδήποτε δίαιτας και διαρκεί συνήθως μια δυο μέρες. Συχνά προκαλείται από την διουρητική επίδραση που είναι χαρακτηριστικό οποιασδήποτε δίαιτας με λίγες θερμίδες. Τις λίγες πρώτες μέρες της δίαιτας, ο οργανισμός απεκκρίνει μια σημαντική ποσότητα νερού, και τότε απαιτείται μια επαναπροσαρμογή της περιεκτικότητας σε υγρά των διαφόρων μερών του σώματος. Είναι απαραίτητο να πίνετε την συνιστώμενη ποσότητα υγρών και να αποφεύγετε απότομη αλλαγή της στάσης του σώματος, καθώς και την εντατική άσκηση κατά τις πρώτες μέρες της Δίαιτας.

Γιατί αισθάνομαι να κρυώνω με το πρόγραμμα Μοναδικής Πηγής της Cambridge Weight Plan ;

Αυτό μάλλον σίγουρα οφείλεται σε μειωμένη απόκριση θερμορύθμισης λόγω μειωμένης πρόσληψης τροφής. Τα μεγάλα γεύματα προκαλούν την παραγωγή πολλής θερμότητας από το σώμα μας, ενώ τα μικρότερα γεύματα παράγουν λιγότερη θερμότητα. Η θερμορύθμιση μπορεί να διαφέρει πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο. Τα χέρια και τα πόδια σας μπορεί να είναι πολύ κρύα - αυτή είναι μια φυσιολογική αντίδραση του σώματος στην προσπάθεια του να εξοικονομήσει θερμότητα και ενέργεια. Όσοι επηρεάζονται από αυτό, η αίσθηση ψύχους οφείλετε στην πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες του προγράμματος Μοναδικής Πηγής. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή θερμότητας στον οργανισμό περιλαμβάνουν την ελάχιστη μείωση ρυθμού του μεταβολισμού η οποία πάντοτε επέρχεται όταν χάνουμε βάρος, και φυσικά την μείωση του μονωτικού λίπους! Όσοι είναι ευαίσθητοι στο κρύο πρέπει να κινούνται περισσότερο και να ντύνονται πιο ζεστά - πολλές στρώσεις λεπτών ρούχων είναι πιο αποτελεσματικές από ένα και μόνο βαρύ ρούχο.

Τι συμβαίνει στις δερματοπτυχές μετά από εκτεταμένη απώλεια βάρους;

Μετά από μεγάλη απώλεια βάρους το δέρμα μπορεί να χαλαρώσει. Η σφριγηλότητα μπορεί να ανακτηθεί αλλά αυτό εξαρτάται από την ηλικία, την γενική υγεία και την ελαστικότητα του δέρματος.
Η γήρανση αλλάζει την φύση του κολλαγόνου - το μόνο δομικό συστατικό που συγκρατεί τους ιστούς του δέρματος - κάνοντας το λιγότερο λείο και απαλό με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, το νεανικό δέρμα θα ξαναβρεί την σφριγηλότητα του πιο γρήγορα μετά από απώλεια βάρους από ότι το δέρμα μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων. Μερικές φορές μετά από απώλεια βάρους απαιτείται πλαστική επέμβαση για την αφαίρεση των περίσσιων πτυχών του δέρματος.

Το πρόγραμμα Μοναδικής Πηγής επηρεάζει τον εμμηνορυσιακό κύκλο;

Οι αλλαγές στο βάρος προκαλούν διακυμάνσεις στα επίπεδα των ορμονών - ιδιαίτερα στις γυναίκες. Στις περισσότερες δεν επηρεάζεται ο εμμηνορυσιακός κύκλος, αλλά κάποιες γυναίκες παρουσιάζουν αυξημένη αιμορραγία. Σε άλλες η έμμηνος ρύση μπορεί να σταματήσει για λίγο. Μπορεί επίσης να σημειωθούν αλλαγές στην γονιμότητα της γυναίκας που να καταλήξουν σε απροσδόκητη εγκυμοσύνη, έτσι ακόμα και αν μια γυναίκα προσπαθούσε να μείνει έγκυος χωρίς επιτυχία, πρέπει να γνωρίζει ότι κατά τη διάρκεια απώλειας βάρους ή μετά, πιθανό να αυξηθεί η γονιμότητα της.

Ακολουθώ την Cambridge Weight Plan για δυο εβδομάδες και άρχισα να έχω κράμπες στα πόδια μου. Μήπως οφείλονται στην δίαιτα;

Οι κράμπες που κάποιοι άνθρωποι παρουσιάζουν όταν κάνουν δίαιτα, οφείλονται πολύ πιθανόν σε αλλαγές των τιμών των ηλεκτρολυτών (αλάτων) στο αίμα και τους μυς. Θα ανακουφιστείτε αν πίνετε την σωστή ποσότητα νερού, ή αν αυξήσετε την ενεργειακή περιεκτικότητα της διατροφής σας για μια δυο μέρες (ανεβείτε ένα Βήμα). Η δίαιτα περιέχει την σωστή ποσότητα αλατιού (χλωριούχο νάτριο) όμως κάποιοι άνθρωποι ίσως να χρειάζονται λίγο περισσότερο, γι' αυτό χρησιμοποιείστε μια 'πρέζα αλάτι' (ή δύο) κάθε μέρα (μια πρέζα αλάτι είναι περίπου 250mg). Αν οι κράμπες επιμένουν ή αν είχατε κράμπες και στο παρελθόν, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Έχασα 19 κιλά με το πρόγραμμα Μοναδικής Πηγής και έχω κάποια τριχόπτωση, αυτό οφείλεται στην Cambridge Weight Plan;

Όταν πέφτουν τα μαλλιά ή γενικά αραιώνουν, αυτό συνήθως συνδέεται με συναισθηματικό άγχος, σοβαρή ασθένεια, υποσιτισμό, υποθυρεοειδισμό, άλλες ορμονικές αλλαγές, και σε μερικούς ανθρώπους συνδέεται με σημαντική απώλεια βάρους για εκτεταμένο χρονικό διάστημα με οποιαδήποτε μέθοδο και δίαιτα. Τα μαλλιά βλασταίνουν και πάλι, πιο πυκνά και πιο στιλπνά από πριν. Αν τα μαλλιά πέφτουν αφήνοντας μικρές φαλακρές κηλίδες, ή αν υπάρχουν και άλλα δερματικά προβλήματα, παρακαλούμε να δείτε τον γιατρό σας.

Έχω εμφανίσει ένα εξάνθημα, μήπως είμαι αλλεργικός στην Cambridge Weight Plan;

Υπάρχουν πολλές αιτίες για την εμφάνιση εξανθημάτων που μπορεί να οφείλονται σε επιμόλυνση καθώς και σε αλλεργίες (σε τροφές ή άλλα αλλεργιογόνα από το περιβάλλον μας όπως οι σκόνες πλυσίματος). Κάποιοι άνθρωποι είναι αλλεργικοί σε κάποια συστατικά που χρησιμοποιούνται σε μερικά προϊόντα Cambridge. Ελέγξετε τον κατάλογο συστατικών και προσέξτε τι θα συμβεί αν αποφύγετε την κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν ύποπτα αλλεργιογόνα. Η αλλεργία σε τροφές είναι κάτι που πρέπει να διερευνάται και οι διατροφές που δεν περιέχουν αλλεργιογόνα θα πρέπει να στηρίζονται σε αξιόπιστες επιστημονικές δοκιμασίες.

end faq

Θέλετε να γίνετε σύμβουλος; Επικοινωνήστε μαζί μας!

Στείλτε μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνήστε μας στο (+30) 212 213 4383

Body Mass Index

Δείκτης μάζας σώματος - Body Mass Index calculator

Χρειάζεστε να χάσετε κιλά;

Location

  • Πέτρου Ράλλη 351, Νίκαια 18450.
  • (+30) 212 213 4383