Cambridge Weight Plan

Συχνές Ιατρικές Ερωτήσεις: Ιατρικές Ερωτήσεις

 

Γιατί συνιστάται σε εγκύους και μητέρες που θηλάζουν να μην χρησιμοποιούν Cambridge;

Οι κυοφορούσες και θηλάζουσες γυναίκες έχουν αυξημένες ανάγκες σε πρωτεϊνες και ενέργεια, και συνιστάται να ακολουθούν διατροφή άπαχων πρωτεϊνών, ολικής αλέσεως προϊόντα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, κλπ.

Η Cambridge Weight Plan προκαλεί κέτοση;

Η Cambridge Weight Plan είναι ειδικά σχεδιασμένη με 44 γραμμάρια υδατάνθρακες πέραν των πρωτεϊνών και του λίπους. Αυτός ο συνδυασμός προκαλεί ήπια κέτωση η οποία μπορεί να είναι επωφελής σε όσους ακολουθούν προγράμματα απώλειας βάρους καθώς μπορεί να επιφέρει μια αίσθηση ευφορίας σε ορισμένα άτομα ενώ ταυτόχρονα μειώνει την όρεξη.

Η Cambridge Weight Plan επηρεάζει τον εμμηνορρυσιακό κύκλο;

Η γρήγορη απώλεια βάρους με δίαιτες χαμηλού θερμιδικού περιεχομένου μπορεί να επηρεάσει προσωρινά τον κύκλο της εμμήνου ρύσης• δεν διακόπτεται όμως κατά πάσα πιθανότητα η ωορρηξία. Ο μεταβολισμός των αντισυλληπτικών χαπιών μπορεί να επηρεαστεί κατά τη διάρκεια έντονης απώλειας βάρους, γι αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Στο παρελθόν είχα μια καρδιακή προσβολή. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την Cambridge Weight Plan;

Πριν αρχίσετε οποιαδήποτε δίαιτα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η Cambridge Weight Plan είναι χαμηλή σε Χοληστερόλη, νάτριο και λίπος, και είναι κατάλληλη για την απώλεια βάρους μετά την πλήρη ανάρρωση.

Έκανα χειρουργική επέμβαση για καρκίνο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την Cambridge Weight Plan;

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις στην χρήση της Cambridge Weight Plan μετά από χειρουργική επέμβαση για καρκίνο, νοουμένου ότι η πληγή έχει επουλωθεί πλήρως και οι γιατροί και χειρουργοί σας εγκρίνουν την απόφαση σας να χάσετε βάρος. Πρέπει να συμβουλευτείτε αυτούς που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της κατάστασης σας.

Χρειάζομαι την συγκατάθεση του γιατρού μου για να χρησιμοποιήσω την Cambridge Weight Plan μαζί με φαγητό;

Συστήνουμε σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ακολουθήσει οποιοδήποτε πρόγραμμα απώλειας βάρους, οποιουδήποτε θερμιδικού επιπέδου, να συμβουλεύεται πρώτα τον γιατρό του. Απαιτείται από όλους τους πελάτες της Cambridge Weight Plan να συμπληρώνουν ένα Έντυπο Ιατρικού Μητρώου, είτε η δίαιτα που προτίθενται να χρησιμοποιήσουν συνδυάζεται με φαγητό είτε όχι. Άτομα που παίρνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα, ή τα οποία έχουν κάποια πάθηση, και προγραμματίζουν να χρησιμοποιήσουν την Δίαιτα του επιπέδου κάτω από 1200 Kcal την ημέρα πρέπει επίσης να συμβουλευτούν πρώτα τον γιατρό τους.

Ο γιατρός μου λέει ότι είμαι κλινικά παχύσαρκος και ότι αν χάσω βάρος θα βελτιωθεί γενικά η υγεία μου. Ο Σύμβουλος μου επέμενε να υπογράψει και ο γιατρός μου το Έντυπο Ιατρικού Μητρώου. Είναι σωστό αυτό;

Συστήνουμε για όλους τους πελάτες, ακόμα και αυτούς που χαίρουν άκρας υγείας, να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν αρχίσουν πρόγραμμα απώλειας βάρους, ειδικά αν δεν τους έχει δει γιατρός τους τελευταίους 12 μήνες. Η παχυσαρκία συντελεί σε διάφορες παθήσεις και όταν κάποιος είναι παχύσαρκος υπάρχει πιθανότητα να έχει αναπτύξει κάποια πάθηση χωρίς να το γνωρίζει. Στις περιπτώσεις ατόμων που παίρνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα, ή που πάσχουν από κάποιο ιατρικό πρόβλημα, ο Σύμβουλος θα ζητήσει την βεβαίωση του γιατρού ότι οι πληροφορίες που δόθηκαν στο Έντυπο Ιατρικού Μητρώου είναι ορθές.

Έχω διαβήτη ο οποίος ελέγχεται με την διατροφή μου. Πρέπει να δω γιατρό πριν αρχίσω την Δίαιτα;

Ναι. Κανένας διαβητικός δεν πρέπει να προσπαθεί να χάσει βάρος χωρίς επιτήρηση από τον γιατρό τους. Ο πελάτης πρέπει να έχει την πλήρη συγκατάθεση του γιατρού του ή επαγγελματία υγείας, οι οποίοι θα δηλώνουν ότι είναι πρόθυμοι να ρυθμίσουν την φαρμακευτική αγωγή και να παρακολουθούν τον πελάτη σε ολόκληρη τη διαδικασία απώλειας βάρους.

Τι είναι η κέτοση; Είναι βλαπτική;

Όταν το λίπος αποδεσμεύεται από τον λιπώδη ιστό πηγαίνει στο ήπαρ όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί τι την παραγωγή περισσότερου λίπους ή 'καίγεται' παράγοντας ενέργεια. Η διάσπαση των μορίων του λίπους κατά την παραγωγή ενέργειας παράγει κετόνες. Όλοι έχουμε κετόνες στο αίμα μας αλλά συνήθως σε χαμηλά επίπεδα. Τα επίπεδα κετονών αυξάνονται κατά τη νηστεία ή κατά τη διάρκεια δίαιτας με χαμηλούς υδατάνθρακες σχεδιασμένη να προκαλεί 'κέτοση'. Η 'κέτοση' είναι η κατάσταση όπου τα επίπεδα κετονών στο αίμα είναι επαρκώς ψηλά ώστε να επιτρέπουν την απέκκριση των κετονών στην αναπνοή ή στα ούρα. Η φυσιολογική κέτοση είναι ένας προστατευτικός μηχανισμός του τρόπου με τον οποίο ο οργανισμός μεταστρέφει τον μεταβολισμό ώστε να 'καίει λίπος'. Οι επιπτώσεις της παρουσίας ψηλών επιπέδων κετόνων διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάποιοι αισθάνονται ευφορία, άλλοι δεν αισθάνονται πείνα. Δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ότι η φυσιολογική κέτοση είναι επιβλαβής.

Τι είναι το τεστ κέτοση;

Πρόκειται για μια απλή εξέταση ούρων η οποία ανιχνεύει την παρουσία κετόνων.

Τι είναι ο μεταβολικός ρυθμός και μπορεί να υποστεί βλάβη λόγω γρήγορης απώλειας βάρους;

Το βάρος και το ποσοστό άπαχου (μυϊκού) ιστού του σώματος είναι οι κύριοι προσδιοριστικοί παράγοντες του μεταβολικού ρυθμού. Το ανθρώπινο σώμα εξελίχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην εξοικονόμηση ενέργειας. Όταν μειώνεται η διατροφική πρόσληψη το σώμα προσαρμόζεται μειώνοντας την απώλεια θερμότητας και ενέργειας, μειώνοντας έτσι τον μεταβολικό ρυθμό. Μετά την απώλεια βάρους και την σταθεροποίηση νέων χαμηλότερων ενεργειακών αναγκών, ο μεταβολισμός του σώματος θα πρέπει να επιστρέψει σε ένα επίπεδο κατάλληλο για τα νέα δεδομένα όσον αφορά το σωματικό βάρος και τον άπαχο ιστό.

Χρησιμοποιώ το πρόγραμμα Μοναδικής Πηγής, αλλά έχω κρυολόγημα και βήχα - τι μπορώ να πάρω;

Η δίαιτα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την υγεία, αλλά όταν ο οργανισμός καταπολεμά κάποια λοίμωξη, θα το πετύχει πιο αποτελεσματικά με μια αυξημένη πρόσληψη ενέργειας. Κατά την περίοδο ανάρρωσης πρέπει να αυξάνετε το επίπεδο ενέργειας που καταναλώνετε. Να θυμάστε ότι τα σκευάσματα κατά του βήχα και του κρυολογήματος περιέχουν ζάχαρη και ίσως πρέπει να επιλέξετε τύπους χωρίς ζάχαρη.

Αν έχω δώσει αίμα, μπορώ να συνεχίσω το πρόγραμμα Μοναδικής Πηγής;

Πρόγραμμα 'Sole Source' δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για μια εβδομάδα πριν την αιμοδοσία και για μια εβδομάδα μετά. Στη διάρκεια αυτού του διαστήματος θα ήταν συνετό να ανεβάσετε την ενεργειακή σας πρόσληψη στις 1000kcal την ημέρα.

end faq

Θέλετε να γίνετε σύμβουλος; Επικοινωνήστε μαζί μας!

Στείλτε μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνήστε μας στο (+30) 212 213 4383

Body Mass Index

Δείκτης μάζας σώματος - Body Mass Index calculator

Χρειάζεστε να χάσετε κιλά;

Location

  • Πέτρου Ράλλη 351, Νίκαια 18450.
  • (+30) 212 213 4383