Cambridge Weight Plan

Συχνές Ιατρικές Ερωτήσεις: Διαταραχές

 

Λαμβάνω θεραπευτική αγωγή για κατάθλιψη. Μπορώ να παίρνω Cambridge;

Εξαρτάται από την συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή που σας έδωσε ο γιατρός. Είναι σημαντικό να έχετε την υποστήριξη του γιατρού ή ψυχιάτρου σας. Είναι σχεδόν σίγουρο πως κάποιο από τα προγράμματα Cambridge θα είναι κατάλληλο για σας.

Ακολουθώ διατροφή με χαμηλό νάτριο. Πόσο αλάτι περιέχει η Cambridge;

Η Cambridge Weight Plan περιέχει περίπου 500 mg νάτριο ανά μερίδα, ή περίπου 3.8g αλάτι για κάθε μέρα (τρία προϊόντα Cambridge). Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι η πρόσληψη νατρίου δεν υπερβαίνει την ποσότητα που σας έχει ορίσει.

Μπορώ να χρησιμοποιώ την Cambridge Weight Plan με ασφάλεια αν έχω πρόβλημα θυρεοειδή;

Με την στήριξη του γιατρού σας θα μπορείτε να ακολουθήσετε όλα τα προγράμματα Cambridge. Συστήνεται τακτικός έλεγχος της λειτουργίας του θυρεοειδή.

Μπορεί κάποιος με διαβήτη να ακολουθήσει την Cambridge Weight Plan;

Τα προγράμματα Cambridge τώρα μπορούν να χρησιμοποιούνται, με προσοχή, από άτομα με Διαβήτη Τύπου 2. Η στήριξη του πελάτη/ασθενή από τον γιατρό ή εξειδικευμένο νοσηλευτή είναι απαραίτητη. Αρχικά χρησιμοποιούνται τα προγράμματα με περισσότερες θερμίδες, με σταδιακή μείωση ανάλογα με την αντίδραση και την φαρμακευτική αγωγή. Η απώλεια βάρους και η ομαλοποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλημα. Άτομα με Διαβήτη Τύπου 1 μπορεί μερικές φορές να ωφεληθούν με τα προγράμματα Cambridge, όταν οι αλλαγές στην φαρμακευτική αγωγή και η παρακολούθηση της γλυκόζης αίματος επιτηρούνται από επαγγελματίες υγείας.

Μπορεί άτομο με αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης να χρησιμοποιήσει την Cambridge Weight Plan;

Κανένα πρόβλημα. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση της Δίαιτας Cambridge ως μόνης διατροφικής πηγής μπορεί να μειώσει την χοληστερόλη μέχρι και κατά 25%, και τα τριγλυκερίδια κατά 40% ή περισσότερο - η μείωση φαίνεται να είναι μεγαλύτερη σε άτομα με ψηλά αρχικά επίπεδα. Όταν οι ασθενείς επανήλθαν σε κανονική διατροφή τα επίπεδα αυξήθηκαν και πάλι, αλλά όχι στα επίπεδα βασικής γραμμής.

Ένα παιδί τριών χρονών με δυσανεξία στη λακτόζη είναι πολύ μικρό για να απολαύσει ένα γεύμα Cambridge Weight Plan χωρίς λακτόζη;

Δεν υπάρχει τίποτε που να βλάψει και είναι σίγουρα πιο θρεπτικό από πολλά παιδικά ποτά, όμως τα προϊόντα δεν είναι σχεδιασμένα για παιδιά, και σίγουρα όχι για παιδιά 3 χρονών. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να υπάρχει συμβουλή από τον οικογενειακό γιατρό, παιδίατρο ή διατροφολόγο.

Η Cambridge Weight Plan μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν υπάρχει η νόσος του παχέος εντέρου Εκκολπωματίτιδα;

Εκκολπωματίτιδα είναι η δημιουργία εκκολπωμάτων (μικρά σακουλάκια) στο παχύ έντερο. Πρόκειται για επιπλοκή που προκαλείται από φλεγμονή των εκκολπωμάτων. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στο κατώτερο μέρος της κοιλίας καθώς και αλλαγές στις κενώσεις, αιμορραγία και αυξημένη θερμοκρασία σώματος. Η έλλειψη ινών στη διατροφή μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη αυτής της νόσου και μια διατροφή πλούσια σε ίνες μπορεί να μειώσει την έκταση των επιπλοκών. Με την αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες επέρχεται και αλλαγή στη συνήθεια των αφοδεύσεων. Αν απαιτείται Μοναδικής Πηγής, έξι μισές μερίδες ίσως είναι πιο κατάλληλες από τρείς ολόκληρες. Συστήνονται τα προγράμματα 810 ή 1000kcal με ψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών.

Τι συστήνετε για κάποιον με ιστορικό δυσκοιλιότητας;

Οι μη-τακτικές κενώσεις μπορεί να είναι παρενέργεια μιας δίαιτας με πολύ χαμηλές θερμίδες. Αν υπάρχει ιστορικό δυσκοιλιότητας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθεί κάποια κυτταρινούχος τροφή όπως η Cambridge Fibre από την Πρώτη μέρα του προγράμματος αδυνατίσματος, ως προληπτικό μέτρο. Υπάρχουν και μη-συνταγογραφούμενα σκευάσματα αλλά η περιεκτικότητα τους σε υδατάνθρακες πρέπει να ελέγχεται σε περίπτωση κέτωσης. Η πρόσληψη επαρκούς ποσότητας νερού είναι επίσης ζωτικής σημασίας για να κινείται το έντερο! Ένα από τα προγράμματα με περισσότερες θερμίδες ίσως είναι πιο κατάλληλο αν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα δυσκοιλιότητας προηγουμένως. Το psyllium (ψυλλόχορτο) που χορηγείται χωρίς συνταγή μπορεί επίσης να βοηθήσει ή τα φύλλα Αλεξανδρείας που χορηγούνται χωρίς συνταγή μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

Μπορούν άτομα με ψηλή αρτηριακή πίεση να χρησιμοποιούν την Cambridge Weight Plan για να χάσουν βάρος;

Πολλοί υπερτασικοί παρουσίασαν μείωση της αρτηριακής τους πίεσης μετά την απώλεια βάρους. Και όχι μόνο έπεσε η πίεση τους αλλά, μερικές φορές χρειάστηκε και μείωση της φαρμακευτικής αγωγής. Αυτά τα άτομα είναι σημαντικό να συμβουλεύονται τον γιατρό τους. Η Cambridge Weight Plan, όταν λαμβάνεται ως αποκλειστική διατροφική πηγή, θα προκαλέσει απώλεια νερού. Αν προστεθούν χημικά διουρητικά μαζί με την δίαιτα, μπορεί να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό την ισορροπία καλίου και να προκληθεί ζαλάδα, αδυναμία και κόπωση. Γι αυτό δεν πρέπει να λαμβάνονται φάρμακα με διουρητική δράση ταυτόχρονα με την Cambridge Weight Plan παρά μόνο με την έγκριση γιατρού.

Έχω υπέρταση. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την Δίαιτα;

Ναι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Cambridge Weight Plan ως αποκλειστική διατροφική πηγή, ή σε ψηλότερα επίπεδα ενεργειακής πρόσληψης, δεδομένου ότι ο γιατρός σας συμφωνεί και έχει υπογράψει το Έντυπο Ιατρικού Μητρώου. Η Δίαιτα είναι χαμηλή σε νάτριο και προκαλεί φυσιολογική απώλεια νερού στα αρχικά στάδια. Αυτό το γεγονός - μαζί με την απώλεια βάρους - θα χαμηλώσει οπωσδήποτε την αρτηριακή πίεση και έτσι ο γιατρός σας ίσως αποφασίσει να ρυθμίσει την δοσολογία τυχόν φαρμάκων που παίρνετε για την υπέρταση. Αλλαγές στην φαρμακευτική αγωγή πρέπει να γίνονται από τον γιατρό - ποτέ από σας ή τον Σύμβουλο σας

Πώς θα βοηθήσει Η Cambridge Weight Plan την οστεοαρθρίτιδα μου;

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια εκφυλιστική νόσος που προσβάλλει τις αρθρώσεις. Η The Cambridge Weight plan δεν αποτελεί «θεραπεία», αλλά η απώλεια του περιττού βάρους βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Ένα πιο ελαφρύ σώμα θέτει λιγότερη πίεση στις αρθρώσεις και κάποιοι ασθενείς βρίσκουν ότι χρειάζονται λιγότερα αντιφλεγμονώδη φάρμακα για να μετριάσουν τα συμπτώματα.

Υποφέρω από ουρική αρθρίτιδα. Μπορώ παρόλα αυτά να χρησιμοποιήσω την Cambridge Weight Plan;

Άτομα που πάσχουν από ουρική αρθρίτιδα έχουν αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέως στο αίμα (υπερουριχαιμία) η οποία μπορεί να προκαλέσει την εναπόθεση κρυστάλλων ουρικού νατρίου στις αρθρώσεις - μια εξαιρετικά επώδυνη πάθηση. Η χρήση της Cambridge Weight Plan ως αποκλειστική διατροφική πηγή μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα ουρικού οξέως, γι αυτό αν είσαστε επιρρεπής στην ουρική αρθρίτιδα, υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί κρίση της πάθησης, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες μέρες της δίαιτας σας. Όλοι όσοι έχουν ιστορικό ουρικής αρθρίτιδας πρέπει να γνωρίζουν αυτή την πιθανότητα και ο γιατρός τους πρέπει να υπογράψει το Έντυπο Ιατρικού Μητρώου και να ρυθμίσει την φαρμακευτική τους αγωγή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κρίσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος Μοναδικής Πηγής.

Η Cambridge Weight Plan είναι κατάλληλη για άτομα με Κοιλιοκάκη;

Πολλά από τα προϊόντα μας, αλλά όχι όλα, είναι κατάλληλα για άτομα με Κοιλιοκάκη (Εντεροπάθεια ευαίσθητη στην γλουτένη). Παρακαλούμε να συζητήσετε αυτό το θέμα με τον Σύμβουλο σας.

Είναι κατάλληλη η Cambridge Weight Plan για άτομα με αλλεργία στα φιστίκια;

Τα bars με επικάλυψη σοκολάτας δεν είναι κατάλληλα. Το αραχιδέλαιο (φιστικέλαιο) αναγράφεται σαν ένα από τα συστατικά στο περιτύλιγμα όλων των γευμάτων meal bars εκτός από την Σοκολάτα. Παρά το γεγονός ότι το bar με γεύση Σοκολάτα δεν αναγράφει το αραχιδέλαιο ως ξεχωριστό συστατικό, περιέχει όμως φυτικά έλαια, και έτσι δεν υπάρχει απόλυτη εγγύηση ότι δεν περιλαμβάνεται και φιστικέλαιο σε πολύ μικρή δόση. Παρόλο που τα φακελάκια (sachets) δεν περιέχουν ξηρούς καρπούς, το εργοστάσιο συσκευασίας δεν είναι απόλυτα απαλλαγμένο από ξηρούς καρπούς και υπάρχει μια ελάχιστη πιθανότητα επιμόλυνσης. Τα Έτοιμα- Shakes δεν περιέχουν ξηρούς καρπούς. Η αλλεργία στα αράπικα φιστίκια μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του αλλεργικού ατόμου. Όσοι είναι πολύ ευαίσθητοι και κινδυνεύουν σοβαρά από αναφυλαξία αν καταναλώσουν φιστίκια σε οποιαδήποτε τους μορφή, πρέπει να ελέγχουν σχολαστικά την σήμανση συστατικών.

Μπορεί να χρησιμοποιήσει την Cambridge Weight Plan κάποιος με δυσανεξία στη λακτόζη;

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι η ανικανότητα αφομοίωσης της λακτόζης (σάκχαρο του γάλακτος) και προκύπτει από την έλλειψη λακτάσης - ενός ενζύμου που παράγεται στο λεπτό έντερο και αποικοδομεί τα σάκχαρα του γάλακτος ώστε να μπορούν να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος. Η Cambridge Weight Plan έχει ως βάση το άπαχο γάλα και γι αυτό δεν είναι κατάλληλη για άτομα με αυτή την αλλεργία. Όμως, υπάρχει και μια σειρά Διαιτητικών ροφημάτων Cambridge με γάλα σόγιας. Αυτή είναι κατάλληλη για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, ή για άτομα αλλεργικά στο γάλα.

Έχω πρόβλημα με καούρα και παλινδρόμηση οξέων. Η Cambridge θα το επιδεινώσει;

Ίσως βοηθήσει να παίρνετε έξι μίνι γεύματα την ημέρα αντί των τριών κανονικών γευμάτων Cambridge Weight Plan, όμως τα συστατικά της Cambridge Weight Plan δεν αντενδείκνυνται για τα έλκη ή τα φάρμακα για τα έλκη. Ίσως βοηθήσει αν αυξήσετε τα φάρμακα για την ψηλή οξύτητα κατά τη διάρκεια της δίαιτας για την απώλεια βάρους.

end faq

Θέλετε να γίνετε σύμβουλος; Επικοινωνήστε μαζί μας!

Στείλτε μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνήστε μας στο (+30) 212 213 4383

Body Mass Index

Δείκτης μάζας σώματος - Body Mass Index calculator

Χρειάζεστε να χάσετε κιλά;

Location

  • Πέτρου Ράλλη 351, Νίκαια 18450.
  • (+30) 212 213 4383