Cambridge Weight Plan

Ιατρικά FAQs: Αντενδείξεις

Φάρμακα και Ασθένειες

Για σκοπούς απώλειας βάρους με την Cambridge Weight Plan, έχουν προσδιοριστεί τέσσερεις κατηγορίες φαρμάκων και παθήσεων.

Αντενδείκνυται - Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ΚΑΝΕΝΑ πρόγραμμα

Παθήσεις: 
Το Cambridge Weight Plan δεν πρέπει να χρησημοποιήται, σε κανένα από τα προγράμματά του, από τις παρακάτω ομάδες ανθρώπων: 

 • Εγκύους και μητέρες που θηλάζουν 
 • Παιδιά κάτω των 14 χρονών 
 • Άτομα που είχαν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό, εγχείρηση ή σοβαρό δυστύχημα τους τελευταίους τρείς μήνες. 
 • Σοβαρή καρδιοπάθεια 
 • Πορφυρία 
 • Σοβαρή νεφροπάθεια ή ηπατική νόσο 
 • Σοβαρή μορφή κατάθλιψης 
 • Ανορεξία ή Νευρική Βουλιμία 

Φάρμακα: 
Φάρμακα κατά της Παχυσαρκίας (συνταγογραφούμενα ή μη). Είναι αχρείαστη η κατανάλωση αυτών των φαρμάκων όταν ακολουθείται ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους Cambridge. Αν συνεχίσετε να παίρνετε αυτά τα φάρμακα, τότε δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε την Cambridge Weight Plan.

Όχι διατροφή με Χαμηλές Θερμίδες - Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο προγράμματα πάνω από1200kcals την ημέρα.

Άτομα που παίρνουν τα ακόλουθα φάρμακα δεν πρέπει να ακολουθήσουν τα προγράμματα Cambridge Weight Plan Μοναδική Πηγή, Μοναδική Πηγή Plus, 810kcal ή 1000kcal. 

 • Αντιπηκτικά 
 • Φάρμακα για την Αρρυθμία 
 • Αντισπασμικά 
 • Λίθιο 


Αντιπηκτικά

Τα αντιπηκτικά, θρομβολυτικά και ινολυτικά φάρμακα μειώνουν τον χρόνο πήξης του αίματος. Συχνά συνταγογραφούνται μετά από επέμβαση ανοικτής καρδίας, καρδιακές προσβολές, θρόμβωση της πυλαίας φλέβας και αρτηριακή θρόμβωση. 

Φάρμακα για την Αρρυθμία π.χ. Digoxin 

Αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιούνται για αρρυθμίες στον καρδιακό παλμό που σχετίζεται με την καρδιακή ανεπάρκεια. Τα επίπεδα αυτών των φαρμάκων στο αίμα είναι δύσκολο να ισορροπηθούν. Η μειωμένη πρόσληψη θερμίδων μπορεί να εντείνει αυτή την αστάθεια επιτρέποντας πιο γρήγορη απορρόφηση.

Αντισπασμικά 

Τα αντισπασμικά φάρμακα χρησιμοποιούνται στην αγωγή της επιληψίας και των σπασμών. 

Λίθιο

Το Λίθιο χρησιμοποιείται στην φαρμακευτική αγωγή σοβαρών ψυχιατρικών διαταραχών. Η μειωμένη πρόσληψη θερμίδων θα αυξήσει τον ρυθμό απορρόφησης αυτού του φαρμάκου και θα αλλάξει τα επίπεδα Λιθίου στο αίμα.
Επειδή τα σταθερά επίπεδα είναι απαραίτητα για την επιτυχή αντιμετώπιση της ασθένειας, και για να προληφθεί κάποια τοξική επίπτωση, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μαζί με την Cambridge Weight Plan. 

Ειδικές Προφυλάξεις - Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα, αλλά ο γιατρός σας ίσως χρειαστεί να προσαρμόσει την φαρμακευτική αγωγή.

Λόγω της χαμηλής θερμιδικής περιεκτικότητας της Cambridge Weight Plan, άτομα που λαμβάνουν ορισμένα φάρμακα θα χρειαστεί να συμβουλευτούν τον γιατρό τους για προσαρμογή της δοσολογίας. Σε μερικές περιπτώσεις, ο γιατρός πιθανό να χρειαστεί να διακόψει εντελώς τα φάρμακα. Οι πελάτες που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία πρέπει να έχουν παρακολούθηση της προόδου τους από γιατρό. Κάθε πελάτης που παίρνει φάρμακα τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία 'Ειδικές Προφυλάξεις' πρέπει να εξασφαλίζει την υπογραφή του γιατρού στο Έντυπο Ιατρικού Μητρώου (ΕΙΜ). Ο Σύμβουλος οφείλει να ζητήσει από τον πελάτη να υπενθυμίσει τον γιατρό να σημειώσει στο έντυπο την ονομασία του φαρμάκου που παίρνει. 

Αντι-υπερτασικά

Τα αντι-υπερτασικά φάρμακα χρησιμοποιούνται για να μειώσουν την αυξημένη αρτηριακή πίεση. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει τους βήτα-αναστολείς, τους αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου (ACE inhibitors), ανταγωνιστές ασβεστίου, αγγειοδιασταλτικά, α-αναστολείς, άλφα ανταγωνιστές.  Διουρητικά
Τα διουρητικά χρησιμοποιούνται συχνά για την αντιμετώπιση ήπιου έως μέτριου βαθμού υπέρτασης. Συστήνεται να μειώσει ή να διακόψει τα διουρητικά φάρμακα ο γιατρός πριν αρχίσετε την Cambridge Weight Plan.  Πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας
Όλες οι δίαιτες με ελάχιστες θερμίδες (VLCD) προκαλούν αύξηση στα επίπεδα ουρικού οξέως στο αίμα κατά τη διάρκεια των πρώτων δυο εβδομάδων, που μπορεί να οδηγήσει σε οξεία κρίση ουρικής αρθρίτιδας στους πάσχοντες. Προληπτική αγωγή με ένα ουρικοδιουρητικό πρέπει να χορηγείται ταυτόχρονα με την Cambridge Weight Plan από την ημέρα έναρξης της.

3β. Ειδικές Προφυλάξεις (Διαβήτης)

Υπάρχει ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο για διαβητικούς πελάτες. Ο Σύμβουλος σας θα σας ενημερώσει γι αυτό στην αρχική σας συνέντευξη. 

Άλλα Φάρμακα - Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα.

Όλα τα άλλα φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων απώλειας βάρους Cambridge. Ωστόσο οι Σύμβουλοι θα πρέπει να ζητούν από τους πελάτες να παίρνουν την ενυπόγραφη βεβαίωση του γιατρού τους ότι οι πληροφορίες που δίνονται στο ΕΙΜ είναι ορθές.  Αντικαταθλιπτικά 
Η σοβαρή κατάθλιψη αποτελεί αντένδειξη για όλα τα προγράμματα. Πελάτες που δεν πάσχουν από σοβαρής μορφής κατάθλιψη αλλά παίρνουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα, πρέπει να εξασφαλίσουν την υπογραφή του γιατρού τους στο ΕΙΜ πριν αρχίσουν την δίαιτα.  Στεροειδή 
Παρόλο που αυτά μπορούν να λαμβάνονται σε συνάρτηση με την Cambridge Weight Plan, οι πελάτες πιθανό να έχουν χαμηλότερο ρυθμό απώλειας βάρους.  Αντιαρθριτικά 
Αυτά είναι γνωστά ως ΜΣΑΦ (Μη-Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη Φάρμακα) και συνταγογραφούνται ευρέως για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, οστεοαρθρίτιδας, ουρικής αρθρίτιδας, ρευματικής πολυμυαλγίας, αθλητικών τραυματισμών και γενικά για πόνους και πονάκια σε διάφορα μέρη του σώματος. Πελάτες που παίρνουν αυτά τα φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιούν τα προγράμματα Cambridge Weight Plan. 

end faq

 

Θέλετε να γίνετε σύμβουλος; Επικοινωνήστε μαζί μας!

Στείλτε μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνήστε μας στο (+30) 212 213 4383

Body Mass Index

Δείκτης μάζας σώματος - Body Mass Index calculator

Χρειάζεστε να χάσετε κιλά;

Location

 • Πέτρου Ράλλη 351, Νίκαια 18450.
 • (+30) 212 213 4383